Pagini Romanesti, romanian newspaper Montreal Canada; Cel mai citit ziar romanesc din Montreal; Apare de doua ori pe luna; Ghidul Pagini romanesti, ghidul tau la Montreal; gasesti ceea ce cauti: informatie

      iunie 2007, a doua ediţie







Montreal.ro - Informatie


vizitatori din
01.09.2002

8 vizitator(i) on-line
      Miruna Tarcau la Paris


Miruna Tarcau
Salonul de carte (23-27 martie) a atras spre Paris si 37 de autori quebechezi, provincia francofona a Canadei fiind, de altfel, prezenta, la acest eveniment al lumii literare cu 1300 de titluri, reprezentand 70 de edituri. Printre participanti s-a aflat si tanara romanca-montrealeza Miruna Tarcau. Autoarea s-a prezentat in arena pariziana cu primul ei fruct literar, romanul politist L’Île du diable. Este deja o performanta ca, la doar 16 ani, sa semnezi un roman, dar sa-l mai si prezinti personal la Salonul de carte de la Paris! Tenace, cum o stim, si nu prea risipitoare de zambete, Miruna a suportat impactul firesc si cu maturitate.

A avut zilnic intalniri cu alti autori si cu publicul atat de avid… Toate cartile livrate de editura montrealeza Carte blancheau fost repede epuizate. Autoarea va participa, cu L’Île du diable, la un concurs de tineri autori francofoni, ale carui rezultate vor fi facute publice in viitorul an 2008.

Trebuie consemnat ca mesagera noastra, Miruna, a inchegat relatii cu personalitati ale lumii culturale. Astfel, a fost contactata de jurnalistul Petre Raileanu, de la Radio France Internationale, caruia i-a acordat un interviu. Aavut onoarea sa-l cunoasca pe jurnalistul, scriitorul si editorul Ioan Barbu de la Valcea, care era insotit de francezul Jean-Yves Conrad, vorbitor si traducator de limba romana. Tot la hipnoticul Salon, tanara scriitoare l-a cunoscut pe faimosul desenator Uderzo, parintele personajelor Asterix si Obelix care, la 80 de ani, s-a dus la intalnirea cu cititorii si admiratorii sai.

Dar cea mai mare surpriza a Mirunei a constituit-o intalnirea cu scriitoarea Marie-France Ionesco, fiica renumitului dramaturg de origine romana.



George Filip


Tipăreşte articolul imprimă   Trimite unui prieten trimite unui prieten   exprimă-ţi opinia

Prima paginaprima pagina   Vezi toate articolele semnate de George Filip vezi toate articolele semnate de George Filip


   SUMAR
 Actorul Adrian Pintea a incetat din viata
 Delta Airlines zboara pe ruta Bucuresti-New York si retur
 Codul viitorului suna bine pentru Stefan Nicolau
 ROCADE merge mai departe
 G8. Discutiile continua, solutiile se lasa asteptate
 Lucian Bute inaintea ultimului asalt

Caută Căutare avansată

Lege pentru
românii de
pretutindeni

Oferte


Revista presei




România | Montréal | Dosare PR | Agenda | Sport | Harta site | Prima pagină

The contents of this site are copyright (©) 2002-2007, Pagini Romanesti.
All Rights Reserved.
Web site developed by: