In varsta de 16 ani, Miruna Tarcau si-a lansat marti 25 septembrie la Universitatea Laval din Quebec volumul "L'Ile du Diable". De eveniment ne-a informat Dan Trifan
Director artistic, Zilele Culturii Romanesti la Quebec, editia a 4-a, in cadrul caruia a avut loc si lansarea volumului. Miruna Tarcau are astazi 16 ani si a inceput scrierea romanului pe cand avea doar 11 ani Trifan spune ca:

"Cu un simt al suspansului demn de o tanara Agatha Christie si cu un stil de o vivacitate continuu sustinuta, Miruna Tarcau reuseste un veritabil tur de forta cu Insula diavolului (in limba franceza !) , care este prima sa carte dar cu siguranta nu ultima."


Miruna Tarcau a participat si la Salonul de carte de la Paris, unde, de fapt,a prezentat actualul volum. La Paris, Miruna s-a intalnit si cu Marie France Ionesco, fiica celebrului Eugen Ionesco. In 2007 este ambasador al francofoniei.
Dintr-un interviu al Mirunei pentru revista Observatorul de la Toronto:

-Apropos , care sunt pasiunile tale ?
- Ma cred o pasionata de mitologie. Al doilea roman al meu , la care scriu acuma, va trata mitologia greaca si va fi o saga in mai multe volume. Imi place musica –cant la pian de aproape zece ani-, jazz, rag, desi am inceput cu clasic. In timpul liber, imi place sa desenez, sa dansez si bineinteles, sa citesc.
- Cum ai inceput , cine te-a inspirat ?-Am inceput cu benzile desenate ale lui UDERZO, dupa care am trecut la Harry Potter si Lord of The Rings. Aceste saga m-au incitat sa scriu si eu fantastic, un gen pe care l-am abordat acuma cu La Guerre des Titans. Primele mele incercari au fost in poezii, o poveste pentru copii, nuvele scurte de science fictiune, si politiste… Dealtfel pe situl meu internet :www.tarcau.com sunt o parte din aceste productii literare de inceput.
-Familia are un rol in pasiunile tale ?-Membrii familiei mele sunt bineinteles primii mei lectorii si fani.
-Cate carti va avea scrise Miruna peste 20 de ani ? -Macar 20 in plus!
TVR international a facut o prezentare a Mirunei,aici.